ISO 14404-4:2020

مواصفة قياسية دولية   الإصدار الحالي
· اعتمدت بتاريخ ٢١ ديسمبر ٢٠٢٠ ·

Calculation method of carbon dioxide emission intensity from iron and steel production — Part 4: Guidance for using the ISO 14404 series

ملفات الوثيقة ISO 14404-4:2020

الإنجليزية 40 صفحات
الإصدار الحالي
201.5 USD

مجال الوثيقة ISO 14404-4:2020

This document provides guidance for calculating the CO2 intensity at steel plants with all types of process routes, by defining the boundary, CO2 emission factors and the intermediate products for which upstream emissions are considered for all types of process routes. In particular, this document provides guidance applicable to the ISO 14404 series to the types of steel plants listed below. This document also includes the Universal Calculation Sheet, which covers all relevant emission sources from ISO 14404-1, ISO 14404-2 and ISO 14404-3 to assist the calculation of CO2 emissions.

i. Steel plants with different process routes from ISO 14404-1, ISO 14404-2 and ISO 14404-3 (7.2.1)

ii. Steel plants with more than one process route (7.2.2)

iii. Steel plants purchasing pig iron from the outside (7.2.3)

iv. Steel plants and rerollers purchasing part or all of crude steel from outside (7.2.4)

Moreover, this document provides additional guidance to the entire ISO 14404 series for the following topics.

a) Evaluation of exported slags

b) Evaluation of by-product gas

c) Evaluation of stock

d) Selection of calorific values and emission factors for electricity and fuel

Conversion to energy consumption and to consumption efficiency can be obtained using Annex A.

While the use of the calculation result is outside the scope of this document, appropriate applications and inappropriate application are recommended in Annex B.

الأكثر مبيعاً

GSO 150-2:2013
 
مواصفة قياسية خليجية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
YSMO GSO 150-2:2020
GSO 150-2:2013 
لائحة فنية يمنية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
GSO 2055-1:2015
 
لائحة فنية خليجية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال
YSMO GSO 150-1:2020
GSO 150-1:2013 
لائحة فنية يمنية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الأول : فترات الصلاحية الإلزامية

اعتمدت مؤخراً

ISO 10319:2024
 
مواصفة قياسية دولية
Geosynthetics — Wide-width tensile test
ISO 18893:2024
 
مواصفة قياسية دولية
Mobile elevating work platforms — Safety principles, inspection, maintenance and operation
ISO 9842:2024
 
مواصفة قياسية دولية
Essential oil of rose (Rosa x damascena Miller)
ISO 5459:2024
 
مواصفة قياسية دولية
Geometrical product specifications (GPS) — Geometrical tolerancing — Datums and datum systems